גזברית שבט חרמון-נטלי דנציגר
#1 מרץ 27, 11:00 am
גזברית שבט חרמון-נטלי דנציגר
שמי נטלי דנציגר גזברית שבט חרמון.כשהשבט הוקם הייתי בן הראשונים לצרף את הילדה שלי לשבט.ראש השבט ומקים השבט,אמיר פרוינד,השקיע ימים ולילות בלבנות שבט צופים ישראלי לכולנו בקהילה.תמיד התפעלתי ממסירותו ועבודתו הקשה בהרמת השבט.היום 7 שנים אחרי הווסדות השבט שלנו ,אני בצער רב נוכחת לראות את השבט שלנו במשבר שרק הולך וגדל.אני,נטלי דנציגר,שעשיתי עבודת התנדבות במשך 4 שנים ,תמיד דאגתי לשליחים שהגיעו אלינו מהארץ ,אם זה בתמיכה מורלית, אם זה בריהוט דירתם, בלרוקן את דירתם כשסיימו את תפקידם,באכסון תכולת דירתם בביתי במשך שנתיים,בלבוא כל יום ראשון בין 4-6 לצופים וכל זה בנוסף לעבודת הגיזברות.
לא ציפיתי וגם לא ביקשתי מהורים הבעת תודה.תמיד עשיתי הכל מתוך הנאה אישית ורצון לתת לילדים שלנו מקום שבו יהיו ביחד ויריגשו את השייכות שלהם לישראליות ולשפה העברית .
היינו ועד הורים שעבד ביחד ומטרתו היתה אחת-הילדים.השנה לצערי,יש משבר בשבט.הערכים שעליהם תנועת הצופים אמורה להתקיים נחלשים ובמקומם נכנסים השקרים,הטיוחים ,האיומים, סתימת הפיות והכוחניות.השכבג שלנו(כיתות 10-12)לומד מאיתכם ההורים לשים את הראש בחול במקום לבדוק את האמת . אני כותבת מכתב זה,בגלל אכזבתי הגדולה מכם הורי שבט חרמון.אחרי הישיבה שהיתה לנו פה בטורונטו בחודש ינואר,עם רפי חדד,נדב קמיל,אורן סוקניק מהנהגת צבר וגליה סרנר מהפדרציה הבהרנו שאנו ,5 אנשי ועד מתוך 8 לא יכולים להמשיך לעבוד עם ראש השבט ומציעים אדם אחר מהועד.תגובת ההנהגה והפדרציה היתה שהם תומכים בראש השבט הקיים ולא מוכנים לשינויים למרות שבאופן הכי דמוקרטי החלטנו אחרת.יצאנו מהישיבה בהרגשת חוסר אונים והבנו שמנסים להכתיב לנו מצב חדש.הרגשנו שאנחנו לא יכולים לשאת באחריות יותר ויצאנו במכתב שביקש מכם ליזום ישיבה דחופה לכל ההורים.חיכינו בסבלנות אך..... דממה. בלית ברירה קראנו לכם לישיבה ב 9 במרץ.ציפיתי שתבואו כולכם-גם הועד "המכהן".ציפיתי שתבואו להקשיב, לשני הצדדים, ושנוכל להחליט ביחד כולנו על המשך הדרך של השבט.איפה הייתם?4 שנים נתתי שעות ארוכות כגזברית השבט ואתם לא יכולים לתת לי שעתיים מזמנכם?
הידעתם ש כ 17,000 דולר מסהכ ה 32,000 שיש לנו בחשבון זה כסף שנאסף עם השנים מתרומות?שראשי שבט קודמים שלנו עבדו קשה למלא עשרות טפסים כדי להגיש בקשות לקבלת תרומות בתוקף היותנו עמותה לא ריוחית?עתה נוצר מצב בילתי נסבל בו אני ששומרת על הקופה של העמותה הקטנה שלנו מואשמת בהכפשות על ידי אלו שבעצם פועלים בניגוד לחוק הקיים .נאלצתי לתת לרואה חשבון חיצוני ונטרלי לבדוק את "כשירותי".איך יתכן ששלוש שנים הכל התנהל בסדר והשנה יש משברים כל כך משמעותיים? אז חלק מאוד קטן מכם בא לישיבה ב 9 למרץ ולהם אני מודה.חלק אחר מכם בא כ"מרגלים"של ה"קבוצה השניה" לבחירות שלנו.איזו רמה ...... .בדממה שלכם והרצון החזק שלכם להיות "נטרלים" יצרתם מצב בו ה"ועד המכהן"בעזרת הפדרציה והנהגת צבר הפכו אותי ואת חבריי לועד, ל"מורדים"של השבט.
איכזבתם ופגעתם בי.ביקשתי את עזרתכם ולא נענתם.
מאחלת הצלחה לשבט חרמון
נטלי דנציגר
גזברית שבט חרמון שנה רביעית
#2 מרץ 27, 7:42 pm
היי נטלי,
אני רואה, קורא ומבין את הכאב שלך. חבל מאוד שאנשים לא מעריכים את מה שאחרים עושים למענם בהתנדבות. כאב לילדים, אני מבין מה זה לעשות דברים שהם לא למען הבית, אלא למען קהילה, שכן כיום אין לאף אחד מאיתנו זמן לנשום. אנו עובדים מצאת החמה ועד צאת הנשמה. אל תפלי תמשיכי להיות חזקה. אני חושב שאת חייבת לזור לפעילותך בצופים ויהיה מה!
#3 מרץ 28, 7:27 am
היי נטלי
אכן עצוב מאוד שאנשים אינם יודעים להעריך את העבודה הקשה שלך ושל כל חברי הוועד , אכן חבל שכל ההורים הנטרליים לא השמיעו קול ,לדעתי עדיין לא מאוחר.
נטלי כל מי שמכיר את הסיפור האמיתי ומה קרה באמת בקמפ
חורף ואיך הצופים שאינם מתנהלים כראוי לא חושב או חשב
אפילו לשניה שהנכם מורדים , חבל שדברים יוצאים מפורפורציות נכונות.
ואולי כדאי מאוד הורים נכבדים גשו לראות איך הפעילויות בצופים , ללא שקט והמון התפרעויות ואי יכולת להשתלט על החברה .
הייה חזקה נטלי ידך על העליונה על עבודת קודש שכזו
#4 מרץ 28, 10:47 am
יותר מ-100 צפיות ואין תגובות. אני בשוק מכל ההורים שמפחדים להגיב. אתם חשובים שמישהו ירדוף אתכם עד סוף ימי חייכם?
נטלי, עשית את עבודתך נאנמה, עכשיו תפני את הדרך לאדם אחר, שינסה לעשות משהו אחר. אני לא מאשים אותך חלילה, אבל אני חושב שלך לא מגיע לקבל את כמות ורמת העלבונות שהטיחו בך.
כל הילדים שומעים ויודעים כבר הכל, הריכלויות הזולות האלה זולגות בין כולם. לא מגיע לך יחס משפיל.
#5 מרץ 28, 11:03 am
נטלי,
דבריך נגעו מאוד לליבי. אני חושב שאת חייבת להמשיך ברכך הישרה. אולם, אם את נתקלת באנשים חסרי כל רצון להעריך את פועלך רב השנים, אל תהססי, עזבי מיד את התפקיד.
עתיד ילדך ומשפחתך אינו תלוי בתפקיד ההתנדבותי הזה. כנראה שיש מישהו שמושך בחוטי ומדליק את האש. הייה חזקה, אל תשברי בגלל כמה אנשים מוגי לב, המנסים להרוס את מה שבנית. בסופו של יום, יהיו צופים, וכולם יודעים זאת. על אפם וחמתם של כל אלה המנסים להרוס.
#6 ספטמבר 12, 3:59 pm
בפרספקטיבה של זמן
בזמנו קיבלתי והזדהתי עם מה שאמרת. אולם עכשיו לקראת השנה החדשה נודע לי שהחזקתם ושלא העברתם את קופת השבט במשך כל השנה שעברה לטובת השבט. יתרה מזאת נאמר לי שהשנה העברתם רק חלק מהכסף שהחזקת (וששייך לשבט) לועד החדש שנבחר. האומנם?
All times are GMT -5. The time now is 8:03 am.
  ראשי     חדשות     כלכלה     חינוך     קהילה     ספורט     בריאות     פנאי     אוכל     יהדות     תמונות     וידאו     פורומים     בלוגים     לוח שלום טורונטו     English     וויניפג     מונטריאול     ונקובר     מזג אויר     ארגונים יהודיים     ייעוץ והגירה     אסטרולוגיה     רדיו ישראלי     לוח אירועים    קידום אתרים

אודותינו  | פרטיות  | תנאי שימוש באתר  | צור קשר  | Banners

Created by IMC