הנפגעים האמיתיים
מרץ 25, 8:00 pm
קראתי בעיון רב את הכתבה באתר וכך גם את האי-מיילים שנשלחו במשך חודשיים ושמעתי על הבחירות. אני לא קשור לאף צד ועדיין אין לי ילדים בצופים, אבל דגר אחד אני לא מבין - מכל הרעש שעשו ההורים, מה ההורים רוצים? הפדרציה מממנת לכם מדריך, מממנת את המקום בבית ספר צ'אט (סביר להניח שיש גם ביטוח). מה הבעיה של ההורים? האם זה על רקע יריבות אישית?
שמישהו ייתן לי בבקשה הסבר. נמאס לשמוע על מריבות מיותרות בין אנשי הקהילה, יש כאן מספיק אנשים שנותנים, תורמים ועוזרים להמון ארגונים. אני חי כאן בקהילה 12 שנה, אב ל-4 ילדים, שבשנה הבאה שניים מהם יהיו בצופים תחת הפדרציה או תחת ההורים.
אני רוצה לראות תגובות מהורים שהיו מעורבים בכל הסיפור הזה. אני רואה שיש 20 צפיות, אבל אין כמעט תגובות. ממה כולם מפחדים?
שמישהו ייתן לי בבקשה הסבר. נמאס לשמוע על מריבות מיותרות בין אנשי הקהילה, יש כאן מספיק אנשים שנותנים, תורמים ועוזרים להמון ארגונים. אני חי כאן בקהילה 12 שנה, אב ל-4 ילדים, שבשנה הבאה שניים מהם יהיו בצופים תחת הפדרציה או תחת ההורים.
אני רוצה לראות תגובות מהורים שהיו מעורבים בכל הסיפור הזה. אני רואה שיש 20 צפיות, אבל אין כמעט תגובות. ממה כולם מפחדים?
מרץ 27, 9:11 am
מכתב להורים
אנו רוצים לעדכן אתכם בהמשך הפעילות של שבט הצופים - שבט חרמון
עד עתה השבט נוהל בעזרת עמותה ללא מטרות רווח כאשר ההורים חברים בעמותה.
לעמותה 5 דירקטורים שלא נבחרו אף פעם בצורה דמוקרטית ותפקידם לנהל באופן שוטף את העמותה מטעם חבריה, ההורים.
אנו קיוונו לנהל בחירות דמוקרטיות לעמותה זו ב-3 למאי אולם:
ביום רביעי נערכו בחירות לעמותה על ידי קבוצת הורים שפרשו מהועד ו5 הנבחרים מתוך 5 מועמדים רואים עצמם כדרקטורים החדשים.
אנו רואים בתהליך לא דמוקרטי זה פסול, אך במקום להמשיך ולהשקיע משאבים בסכסוכים שנכפו עלינו,החלטנו:
להמשיך בפעילות יחד עם הנהגת הצופים והפדרציה התומכים בדרכנו (מצ"ב מכתביהם)
אנו נעבוד כוועד הורים לכל דבר ועניין.
לגבי הביטוח- ברצוננו להביא לידיעתכם ולהדגיש, שהביטוח עבור הפעילות של הצופים הוא בתוקף ובמלואו!
ב3 למאי נצא לבחירות לוועד .
תוך כדי תהליך ההכנה לבחירות נעלה בפניכם ארבעה נושאים עיקריים:
• חזון שבט צופים חרמון
• תפקידי השכב"ג, המרכזים,ועד ההורים, הנהגת צבר והפדרציה
• סוגית ניהול באמצעות עמותה לעומת ניהול באמצעות ועד
• נהלי בחירה לוועד
יש לפנינו עבודה רבה גם בניהול השוטף של השבט . אנו נכנסים לתקופת פעילות אינטנסיבית כפי שתוכלו לראות במכתבם של המרכזים, ונשמח לכל עזרה שתוצע על ידכם . כמו כן אנו פונים לחברי העמותה הפורשים לשחרר את הכספים המוחזקים על ידם על מנת שנוכל לקיים את הפעילות.
תודה לכם על הסבלנות והסובלנות שהפגנתם ועל הנכונות להמתין לבחירות הדמוקרטיות.
להתראות ביום ראשון,
מרץ 27, 6:21 pm
תגובה לאדון אנגל
ציטוט:
שלום ארז
בשביל אחד שלא בצופים יש לך המון אינפורמציה
אתה שואל ממה אנשים מפחדים אבל ניראה לי שאתה גם מפחד לא להאמין איך אנשים מפחדים להביע את דעתם אז מה אם אתם עובדים בבתי ספר יהודיים או בפדרציה או בקייטנה החדשה שתיפתח בקיץ או מוכרים ספרים.האם לא גדלנו בארץ ישראל הדמוקרטית?
האם הגעתם לגולה ונהייתם פחדנים ?האם הפכתם להיות נפולת נמושה?כולה צופים ואתם מפחדים להביעה דעה?
כולכם חפרפרות
נכתב ע"י: דני אנגל
שלום ארז
בשביל אחד שלא בצופים יש לך המון אינפורמציה
אתה שואל ממה אנשים מפחדים אבל ניראה לי שאתה גם מפחד לא להאמין איך אנשים מפחדים להביע את דעתם אז מה אם אתם עובדים בבתי ספר יהודיים או בפדרציה או בקייטנה החדשה שתיפתח בקיץ או מוכרים ספרים.האם לא גדלנו בארץ ישראל הדמוקרטית?
האם הגעתם לגולה ונהייתם פחדנים ?האם הפכתם להיות נפולת נמושה?כולה צופים ואתם מפחדים להביעה דעה?
כולכם חפרפרות
ראשית, אני לא מפחד. אני לא חפרפרת. אני מופיע כאן בשמי האמיתי. שנית, כמו שכבר ציינתי, אני חי כאן בקהילה 12 שנה ואב ל-4 ילדים, אם היו לי כמה שאלות ורשמתי שאני לא מבין מדוע לרוב הגדול יש משהו נגד הפדרציה שעוזרת רבות אז בגלל זה כותבים עליי שאני חפרפרת? חוצפה.
מיסטר אנגל, תרגע. אני חרד מאוד לילדי - זה הכול. הפוליטיקות שלך בצופים אינן מעניינות אותי. אני רוצה שילדי ילמדו ויתחנכו בדרך של הצופים. אני גדלתי כך בישראל ואימי גדלה כך בישראל.
סיפרו לי שהיתה אסיפה סוערת במיוחד בשלום סנטר, ושהורים רבים התלהמו - אני מאוד מקווה שאתה לא היית אחד מהם.
מרץ 28, 10:50 am
השלושה האלה אינם מעניינים. אם כל הורה בצופים משלם סכום כסף נכבד מדי שנה והפדרציה מעוניינת לתרום, אז שתתרום. אין צורך שהפדרציה תשתלט על הצופים. ההורים משלמים המון. אני חושב שמי ששם את רוב התקציב צריך לנהל את העניינים, תוך כדי מתן דו"חות לתורמים האחרים (כמו הפדרציה היהודית למשל).
מרץ 28, 10:58 am
שמתי לב שלא מעט קוראים העדיפו לא להגיב. טוב שכך. ההתלהמות של חלק מכותבי הפורום אינה במקומה. אני מכיר את הסיפור מבפנים ואני מעריך שבקרוב עניינים ירגעו, לאחר ששני הצדדים יגיעו לעמק השווה.
שני הצדדים טיפסו על עץ גבוה מידי ועל כן התוצאות המרירות והלא נעימות. אני קורא לכולם להתעשת, לאסוף את עצמם ולהתגבר על ערימות האגו. עתיד ילדינו חשוב יותר מכל משכורת או אגו של אחר.
חייבים ללכת האחד לקראת השני. אם אני נכנס כשותף לעסק, הייתי מעוניין לקבל פירוט לגבי הוצאות/הכנסות העסק. לעומת זאת, אם אני שותף ב-30% מהעסק, אינני רשאי להחליט את מדיניות העסק בעצמי, אלא בשיתוף עם שותפיי לעסק.
שני הצדדים טיפסו על עץ גבוה מידי ועל כן התוצאות המרירות והלא נעימות. אני קורא לכולם להתעשת, לאסוף את עצמם ולהתגבר על ערימות האגו. עתיד ילדינו חשוב יותר מכל משכורת או אגו של אחר.
חייבים ללכת האחד לקראת השני. אם אני נכנס כשותף לעסק, הייתי מעוניין לקבל פירוט לגבי הוצאות/הכנסות העסק. לעומת זאת, אם אני שותף ב-30% מהעסק, אינני רשאי להחליט את מדיניות העסק בעצמי, אלא בשיתוף עם שותפיי לעסק.
All times are GMT -5. The time now is 8:03 am.